Textová reklama ve vyhledávání

8/20/2020

Textové inzeráty najdeme na Googlu i Seznamu. Zobrazují se pod lištou s vyhledáváním. Na Googlu se nad textovými inzeráty zobrazují v některých případech Google nákupy.

Textové inzeráty pod Google nákupy

V jiných případech se textové inzeráty zobrazují vedle Google nákupů.

Textové inzeráty vedle Google nákupů

Na Seznamu se textové inzeráty zobrazují ihned pod vyhledávací lištou.

Textové inzeráty na Seznamu

Google i Seznam mají přesně definované, jak maximálně dlouhé mohou být texty jednotlivých reklam. Inzerát na Googlu se může skládat až ze tří nadpisů (ne vždy se musí zobrazit všechny tři). Každý z nadpisů může mít max. 30 znaků. Součástí inzerátu jsou také dva popisy. Každý z popisů může mít až 90 znaků.

Inzeráty na Googlu mohou být také rozšířeny o různá rozšíření, díky kterým k inzerátu doplníte další informace (telefonní číslo, adresa poboček, odkazy na jiné stránky na webu, benefity firmy).

Ukázka textového inzerátu na Googlu

Ukázka textového inzerátu na Googlu

Na Seznamu se zobrazují inzeráty pouze se dvěma nadpisy (každý může mít opět až 30 znaků) a s jedním popisem (max. 90 znaků). Inzeráty mohou být rozšířeny o odkazy na podstránky nebo adresu pobočky.

Ukázka textového inzerátu na Seznamu

Ukázka textového inzerátu na Seznamu

Jak fungují textové inzeráty?

V reklamním systému Google Ads nebo Sklik nastavíte kampaň ve vyhledávání. Určíte si, na jaká klíčová slova chcete, aby se vámi zadané inzeráty zobrazovaly. Když uživatel zadá dotaz do vyhledávací lišty, tak se mu ve vyhledávání zobrazí textové inzeráty, které obsahují zadané klíčové slovo nebo jeho synonymum. Např. uživatel do vyhledávače zadá dotaz "televize Samsung", na tento dotaz se zobrazí textové inzeráty, které obsahují klíčové slovo "televize Samsung". Pokud nechcete, aby se inzeráty zobrazovaly na určitá klíčová slova, tak daná slova můžete přidat do tzv. vylučujících slov. Např. pokud přidáte slovo "bazar" do vylučujících slov, tak se vaše inzeráty nezobrazí na dotaz "televize samsung bazar".

Kdy dávají textové inzeráty smysl?

Co potřebujete ke spuštění kampaně?

Chcete se soustředit na své podnikání, a ne trávit hodiny studováním online marketingu?

Ozvěte se mi. Domluvíme se, jak vám mohu pomoci na internetu zviditelnit vaše podnikání.